Lyxig dansk design – Dansk köksinredning & badrumsinredning

Dansk design är något som jag har ett stort intresse för. Men vad är egentligen dansk design och vad är det som utmärker det? Begreppet dansk design är något som jag först hörde talas om för många år sedan. Dansk design är en unik stil på möbler och arkitektur. Det är en stil som i mitt tycke är i en klass för sig själv. Det som karakteriserar den danska designen är funktionalism och arkitektur. Från mitten av 1900-talet och fram till idag har designen haft en unik och positiv utveckling

Det finns många anledningar till varför denna design haft en så pass bra framgång. Denna innovativa stil fick ett rejält uppsving tack vare kombinationen av influenser och industriell teknologi från den tyska skolan Bauhaus.

De danska formgivarnas idéer och tankar kring vikten av enkelhet och design satte grunden för utformandet. Den danska designen har haft störst inflytande på möbler, fåtöljer, bord, köksinredning, kök, badrum och badrumsinredning.

Uno Form – unik dansk köksinredning i Jönköping

Jag har länge varit på jakt efter lyxiga kök i Jönköping. Efter lite letande hittade jag Uno Form i Jönköping som erbjuder dansk köksinredning, lyxiga kök som designkök, lyxiga badrum och dansk badrumsinredning i Jönköping. Valet att köpa mig produkter från Uno Form var självklar. De har god kunskap inom dansk design.